top of page
  • Writer's pictureSHIFT Flotta

Miért Segway-Ninebot ES4-el dolgozunk?

Updated: Mar 19, 2021

Az elmúlt hónapok során számos rollergyártóval egyeztettünk, amely során igyekeztünk az ügyfeleink részére legjobb járművet kiválasztani.

A Segway egy 20 éves múltra visszatekintő amerikai gyártó, mely az egyensúlyozható eszközeivel lépett a piacra. 2015-ben vásárolta fel a Ninebot, mely a továbbiakban teljesen integrált terméksálát épített az elektromos rollerek és egyéb elektromos járművek piacán, és piacvezetővé lépett elő.


Segway-Ninebot ES4 elektromos roller

A Xiaomi M365 mellett a Segway-Ninebot ES2 (az ES4 kistestvére) lett az első, valóban sikeres elektromos roller. Ennek sikerére építkezve, valamint felismerve a fogyasztói igényeket, a Segway-Ninebot kiegészítette az ES2-t egy kormányrúdra szerelt extra külső akkumulátorral, kicsit megerősítette a konstrukciót, és forgalomba hozta az ES4-et, mely a Segway-Ninebot MAX típus megjelenéséig a márka csúcsmodellje volt.

A Lime, Bird, Scoot, Circ, Tier és egyéb jelentős utcai roller megosztós cégek közül a legtöbben részben, vagy teljesen az ES4-re építették a flottájukat. De minek köszönheti sikerét az ES4?


Hatótáv és teljesítmény

Az ES4 hatótávja, köszönhetően a külső akkumulátornak, a gyári megadott adatok szerint 45 km. Ez több mint kétszeres a korábban jellemző típusoknak. Ugyanakkor a beépített motor teljesítménye is rendkívüli.

A tesztjeinkhez megrendelt egyéb modellekhez képest kimagasló a Segway-Ninebot teljesítménye. Legyen szó hatótávolságról, sebességről, gyorsulásról, vagy hegymentről, minden szinten a legjobb a kategóriában.

Egy 100 kilogrammos felnőttet enyhébb emelkedőn 25-27 km/h-s utazósebességen elvisz 30+ kilométert, meredekebb emelkedőn is 16-18 km/h sebességet tud.

Ugyanakkor takarékos használat mellett, nem lehetetlen a 35 km-es hatótávolság sem.



Ár-érték arány

A piacon elérhető elektromos rollerek árában elég jelentős a szórás, és ez pláne igaz, ha a nagyobb és erősebb kivitelű modelleket is nézzük - mint amit a SHIFT flottákban is biztosítunk.

Árkategóriákban így néz ki a piac:

  • Az olcsóbb, alacsony minőségű, Kínából érkező, márka-nélküli modellek 50.000 forint körül indulnak.

  • Egy Xiaomi M365 vagy Segway-Ninebot ES2 (kb. 20 km elméleti hatótávval) 130.000 forint körül mozog.

  • A Xiaomi Mi és a Segway ES4 kb 180.000 - 240.000 forintig kerül a boltokba.

  • A terepre is alkalmas, illetve prémium modellek - mint az Inokim - pedig kb. 300.000 - 350.000 forinttól indulnak, felső határuk kb. 700.000 - 800.000 forint

Vállalati és flottában történő, kontrollált felhasználásra a Segway kiváló választás, hiszen mind az alkatrész ellátás, mint a szervízelhetőség, mint az ár/teljesítmény aránya kiemeli a piacon.


Kiváló LED panel és vezérlés

A roller panelje kiváló, jól olvasható és egyszerűen kezelhető. Flottában a telemetria modulon keresztül történik elsősorban a vezérlés, amely nagyon stabil a tesztek alapján.

Legyen szó a sebesség távolról történő szabályozásáról, vagy csak a padlófény színének a beállításáról, minden flottul működik



Kerékméret, vízállóság, egyebek

A kerékméret nagyon fontos szempont egy rollerválasztásnál, mert az utazási komfortot nagy mértékben meghatározza. Az elektromos rollerek igazán aszfalton vannak otthon, az utazás kátyús, kavicsos körülmények között sem élvezhetetlen, de nem érdemes teljes gázon kátyúról kátyúra repülni. Az ES4 elől 8"-os, hátul 7,5"-os, keménygumi kerékkel van szerelve.

Ez utóbbi szintén fontos szempont, mert különösen a Xiaomi M365-nél is alkalmazott fújt kerekek - a kis méretből fakadóan is - sokat defekteznek, a cseréjük pedig nehéz és körülményes.



Rollereink elektromos motorfékkel - azzal összekötve energia-visszanyerő rendszerrel (KERS), valamint hátsó mechanikus fékkel is el vannak látva. Használatukhoz könnyen és gyorsan hozzá lehet szokni.


A gyártói megbízhatóság a víz- és porállóság szempontjából megint csak kiemelten fontos. Az IP54-es szabvány szerint az ES4-es porállók és a fröccsenő víznek ellenállnak. Enyhe esőben sem okoz gondot a használatuk.

A roller első LED lámpája erős, éjszaka jól bevilágítja az utat, ugyanakkor felkapcsolt lámpával a vezérlés korlátozza is a maximális sebességet, a balesetek megelőzését elősegítendő.


Ha pedig saját használatra vennél Segway-Ninebot ES4 elektromos rollert, akkor keresd fel webáruházunkat: www.shiftroller.hu



További információért kérjük töltse ki a kapcsolati űrlapot, vagy érdeklődjön a 06-20-559-4677 telefonszámon.

#e-roller #shiftflotta #micromobility #segway-ninebot #ES4

1,339 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page